maanantai 12. tammikuuta 2015

Potkuttelua ja Kela-kaavakkeita

Täällä voidaan edelleen tasaisen paksusti. Kasvava maha aiheuttaa päivä päivältä enemmän ihmettelyä, milloin kotona, milloin töissä. Mies hämmästelee, että onpa se kasvanut. Itse hämmästelen, minne napa on kadonnut. Työkaverit ihmettelevät, onpa siitä tullut suuri. Neuvolassakin tuli taas käytyä ja nyt otettiin ensimmäistä kertaa sf-mitta. 19 cm eli vähän käyrän yläpuolelle mutta ihan normaali lukema muutoin kait. Enpä siis kummemmin ole huolestunut kertyneistä kiloista tai massiivisesta pallomahasta.

Vauveli on melko kova potkimaan ja hyvä niin. Toisaalta kun koittaa se päivä, että potkuttelua on vähemmän, sitä vaistomaisesti tarkkailee tilannetta ja pohtii, että missä potkut. Todennäköisesti ipana takoo istukkaa noina päivinä ja siksi en sitä juuri tunne. Tuntuvat potkut havaitsen hyvin mahan reunoilla eli kun vauva osuu oikeaan kohtaan. Silti sitä odottaa joka päivä, että edes joku kunnon osuma tuntuisi. Nyt ei ole pariin päivään tuntunut, mutta jotakin pienempää kyllä, että siellä se edelleen on, joskin varmaan kääntyneenä toiseen asentoon.

Neuvolasta sain raskaustodistuksen ja nyt on Kela-hakemukset täytelty. Samassa tuli tilattua myös äitiyspakkaus. Tulipa anottua äitiysloma töistäkin ja otettua vauvavakuutus. Otinpa samassa itsellenikin sairaskuluvakuutuksen, jotta on sitten koko perhe yhtä lailla turvattu. Tuntuu jotenkin niin kummalliselta ajatella, että jo 27.3. alkaa äitiysloma. Tuntui tosi kummalliselta kirjoittaa se ylös kalenteriin. Tosiaan, enää reilut pari kuukautta. Tää aika menee niin nopeasti! Vastahan mä pitelin tärisevissä käsissäni sitä tikkua, jossa oli kaksi viivaa...

[23+6]

2 kommenttia:

  1. Heh, hihittelen täällä tuota sf-mittaa, sillä mulla oli samainen 19 cm viikolla 15+6, joten kyllä tää kaksosraskaus tosiaan pyöristää mahaa aika lailla kiivaammin. nim.palaisin mieluusti tohon aikaan sillä nyt ollaan jo kunnon pallomahana ja viikkoja vasta 22+4.

    Mekin hankittiin just vauvavakuutukset ja otin kans itelleni terveysvakuutuksen joten samoja juttuja ollaan tehty :) Meillä tosin neuvola vasta 2 viikon päästä jonka jälkeen pääsen iteki täyttelee niitä Kelan lappuja.

    Mutta tosiaan, aika kuluu kyllä huimaa vauhtia. Kohta nuo pojat on täällä vaikka justhan se plussa tosiaan vasta tikussa oli. Tsemppiä ja hyviä vointeja! :)
    -A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että kaksosraskaudessa lukemat ovat omaa luokkaansa. Tuntuu niin hurjalta, että masussa voi olla kaksin verroin onnea! Paljon onnea matkaan kahden pienen odotukseen ja hyvää vointia myös sinulle :)

      Poista