perjantai 27. maaliskuuta 2015

Äitiysloma

Tässä sitä nyt ollaan, äitiyslomalla. Tuntuu edelleen tosi oudolta. Yöunet on muuttuneet hyvin katkonaisiksi ja päiväunet ovat houkutelleet jo kovasti. Vielä muutama viikko sitten mietin että miksi pitää jäädä näin aikaisin töistä pois kun tulee aika pitkäksi, mutta nyt huomaa että lisääntynyt lepoaika on tarpeen.

Pääosin olo on pysynyt hyvänä mutta on niitä loppuraskauden harmejakin saatu tässä kokea. Yöheräämisten lisäksi aamulla on noustava seitsemän jälkeen ylös kun jalkoja ja lonkkia särkee. Vauva möyrii masussa välillä jo niin kovasti, että tekee vähän kipeää. Onpa pari kivuliaampaa supistustakin jo havaittu. Onneksi se on vain kohdun harjoittelua eikä mitään vakavaa. 

Eilen käytiin synnytyssairaalan tutustumiskäynnillä ja vaikka varsinaisesti mitään uutta asiaa ei tullutkaan jäi silti ihan hyvä ja luottavainen mieli. Onneksi asutaan vain noin vartin ajomatkan päässä sairaalasta joten sinne on helppo sitten mennä kun aika koittaa. Olen edelleen varsin levollisin ja luottavaisin mielin synnytyksen suhteen. Kirjoittelen siitä tarkemmin omaa postausta vähän myöhemmin.

Hankinnoista on tullut ostettua paketti kestovaippoja, jotka sain käytettynä tosi edullisesti. Setissä oli muistaakseni seitsemän kuorivaippaa ja reilut kymmenen imuosaa. Aika mahdoton viidakko tuo kestovaippojen maailma on, mutta ehkä perehdyn aiheeseen vielä ajan kanssa. Ajatuksena olisi osakestoilla siten, että tässä kotona mennään kestoilla mutta öisin ja liikkeellä ollessa tavallisilla kertakäyttövaipoilla. Katsotaan miten homma alkaa sujua. Voihan olla, että kestoilusta ei tule meidän juttua ollenkaan. Sen näkee sitten.

Hyvää äitiyslomaa minä :)

[34+3]

7 kommenttia:

  1. Löysimpä blogiisi aivan vaan "vauvakuume"-hakusanalla googlailemalla. :D Hakusanan tunnelmia on nimittäin ilmoilla ja koitan sitä liennytellä teidän muiden onnesta lukemalla!

    Oli pakko lukea sun postaukset alusta asti. Itku pääsi plussa-postauksen kohdalla! Mies tuosta vierestä sohvalta meinas jo ottaa läppärin pois, että rauhotuhan nyt. :D Kyllähän tuosta teidän pikkuihmeestä voi onnitella edelleen, joten suuret onnittelut teille vaikeuksien voittamisesta ja tästä onnellisesta keväästä <3

    Me ei olla annettu vauvalle vielä lupaa tulla, mutta jospa lähiaikoina... Ilman mitään syytä on kyllä mielessä pyörähtäneet pelot siitäkin, ettei kaikki välttämättä suju suunnitelmien mukaan. Meillä kun on ehkä liikaakin niitä suunnitelmia. Turha sitä tietenkään on etukäteen murehtia.

    Voi, jään lueskelemaan loppuraskauden tunnelmista ja oottamaan Muksiaisen tapaamista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja kiva että löysit tänne :) Tervetuloa seuraamaan.

      Poista
  2. Hyvää äitiyslomaa! :) nostan sulle hattua, että jaksat kokeilla kestovaippailua :). Mä en esikoisesta jaksanut kokeilla kestoja ja nyt toisen kohdalla oon vielä laiskempi kun tiedän miten helppoja kertakäyttövaipat on. Ootko muuten harkinnut kantoliinailua vauvan kanssa? Mä en esikoista kantanut oikeastaan lainkaan, mutta nyt ajattelin kokeilla, että miten se onnistuu :).

    -iinez rv 37

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kantoliinailua en ole vielä pohtinut. Kantoreppu voisi olla hyvä vaihtoehto, sitä saattaisi isukkikin suostua vauvan kanssa käyttämään :) Ihanaa loppuodotusta myös sinulle!

      Poista
  3. Noita aivan pieniä kestoja saa aivan uudenveroisena ostettua saatesanoilla "ei ollut meidän juttu". :D Meilläkin mies hoki sitä monet kerrat, kun vaipat olivat falskanneet, mutta kyllä siitä kuitenkin tuli meidän juttu. :) Pitää vaan oppia, eikä saa lannistua. Ohuet reidet falskaavat todella helposti ja kun sitä kakkaa tulee aluksi lähes jokaikiseen vaippaan. Eikä niiden kakkavaippojen huuhtelu mitään herkkua ole, mutta äkkiä siihenkin tottuu. Eikähän sitten haise kakkavaipat roskiksessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos edes osakestoiluun päästään niin olen tyytyväinen. Ja pienet falskaamiset tässä kotioloissa tuskin lannistavat, jonnekin lähdettäessä olenkin vähän suunnitellut, että silloin käytettäisiin helppouden takia kertakäyttövaippoja. Meillä on mies myös motivoitunut kestojen käyttöön onneksi :)

      Poista
  4. Mukavaa äitiyslomaa! :) täälläkään ei mee enää ku reilu kuukausi, niin loma alkaa!

    VastaaPoista