sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Yllätysten aika

On jo aiemmin tullut todettua että elämä voi joskus yllättää. Meidät se yllätti iloisilla uutisilla: vuoden lopussa meitä on neljä. 


Tammikuussa ehdin kärsiä yhdet kuukautiset. Tein ensimmäisen raskaustestin kp38/28 ja se oli puhdas nega. Luonnollisesti ajattelin imetyksen venyttävän kiertoa ja unohdin koko jutun. Lopulta lähes 4 viikkoa myöhemmin kun vuotoa ei edelleenkään kuulunut, päätin testata uudelleen. Tuloksena oli kaksi tasavahvaa viivaa. Kävin hakemassa Clearbluen digin selvittääkseni hieman missä vaiheessa mennään. Digi näytti raskaana 3+ eli raskausviikkoja oli kasassa 5 tai enemmän. Sain lähetteen ultraan jotta viikot voidaan selvittää. Arvelin siinä vaiheessa että viikkoja on 6-7. Ultrassa viime viikolla kävikin ilmi että pikkuinen vastaa viikkoja 9+3 ja siellä näkyivät jo pienet käsien ja jalkojen alut. Tänään poksuttiin jo 10+0. Viime raskaudessa päivät ja viikot matelivat mutta nyt kun ensimmäiset yli 7 viikkoa menivät tietämättä, ollaankin jo yllättävän pitkällä! 

Miten en sitten huomannut mitään aiemmin? Minulla ei ollut mitään oireita eikä tuntemuksia. Edellisessä raskaudessa rinnat kipeytyivät heti alussa ja turvotus oli hurjaa. Nyt ei ole mitään vastaavaa. Paino on pysynyt samana eikä mikään tunnu normaalista poikkeavalta.

Olimme päättäneet jo esikoisen syntymän jälkeen että toinen lapsi on tervetullut. Olimme kuitenkin todella aidosti yllättyneet että tämä tapahtui näin äkkiä. Odotamme jo innolla että pieni mies saa leikkikaverin ja vaikka alku on varmasti raskasta, olemme tyytyväisiä että lapsille tulee vain puolentoista vuoden ikäero.

Uskon, että tämä raskaus sujuu rennosti jos vain olo pysyy hyvänä. Hankintoja ei kovin paljoa tarvitse tehdä, rattaat vaihtaa tupliin ja pikkumiehelle hankkia uusi sänky. Muuten kaikki esikoisen tavarat ovat säästössä. 

Viikon päästä alkavat työt saavatkin nyt vähän eri näkökulman kun tiedossa on, että jään jo lokakuun alkuun mennessä pois. Jännittää ihan hirveän paljon kertoa työnantajalle. Toki aion sen heti ensimmäisenä päivänä tehdä. 

6 kommenttia:

  1. Oi miten ihana uutinen! Onnea!! <3 <3 <3 <3

    VastaaPoista
  2. Onnea paljon :) <3 Täällä Jännätään kuinka arki kahden pienen kanssa lähtee käyntiin, kunhan tämä suostuu itsensä ulkoistamaan :)

    VastaaPoista
  3. Onnea kovasti! Joskus elämä osaa kovasti yllättää :)

    VastaaPoista
  4. Onnea ja tuplailoa :)

    T: Anne

    VastaaPoista