keskiviikko 13. helmikuuta 2013

PMS

Miten voikaan kuukautisten alkaminen masentaa niin kovasti. Kyseessä ovat ensimmäiset ns. luomumenkat pillereiden lopettamisen jälkeen ja olenkin viime päivät kärsinyt melkoisista PMS-oireista. Niistä kun ei pillereiden aikana ollut tietoakaan enkä näin monen vuoden jälkeen yhtään muistanut, millaisia ne voivat olla. Jossain vaiheessa kuvittelin jo olevani raskaana, kun tuntui että huimaa ja oksettaa ja nipistelee alavatsaa ja hajutkin niin kovin herkästi ottivat nenään. Toki nyt kun raskaus olisi toivottu, sitä varmasti kuvittelee kaikki maailman vaivat raskausoireiksi.

Myöskään luonnollisen kierron pituudesta ei ollut mitään muistikuvaa ja sekin osaltaan aiheutti raskausepäilyksiä, sillä muistin kiertoni pituuden lyhyemmäksi. Nyt ei auta kuin lopettaa kuvittelut ja alkaa arvioimaan tämän kierron hedelmällisiä päiviä. Jotain hyvää sentään; ehdin jo maalata kauhukuvia vatsan kohdalta liian pienestä hääpuvusta. Voisin jo pitää itseäni täysin häiriintyneenä ja harhaluuloisena, mutta onneksi saan rauhassa laittaa koko järjettömän järjenjuoksuni PMS-oireiden piikkiin.

Kuukautismasennuksesta toipumiseen voisi auttaa vaikkapa jonkin uuden vaatekappaleen hankinta, sillä mammavaatteiden aika ei ole vielä hetkeen. Yhteenvetona voisin todeta, että naisten shoppailuvimma on täysin lääketieteellinen tila ja sen aiheuttajana ovat kuukautiset. Täten tuli todistettua, miksi joskus on vain pakko ostaa jotakin uutta ja ihanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti