torstai 3. lokakuuta 2013

Jotain ihan muuta, vaikka vaatteita!

Nyt en enää jaksa kitistä ja valittaa täällä blogissa. Sillehän ei nyt mitään voi, että taas aloitettiin uusi kierto ja lasta ei siis meille edelleenkään kuulu. Ajattelin nyt vihdoin siirtyä blogissa uusiin tuuliin ja alkaa kirjoittelemaan muutakin kuin tätä iänikuista samaa vuodatusta.

Vaatteet ja kodin laittaminen ovat erittäin tärkeitä ja mielihyvää tuovia asioita elämässäni. Miksikäs en siis kirjoittaisi vaihteeksi niistä aiheista. Tänään mielessäni ovat erityisesti syksyn vaatteet. Kylmä ilma saapui niin kovin pikaisesti että huomasin varsinaisia sopeutumisvaikeuksia muuttuneeseen ulkolämpötilaan. Osa kanssakulkijoista näyttää siirtyneen suoraan kesätamineista talven villakangas- ja toppatakkeihin, mutta itse en suostu jättämään ehkä vuoden tyylikkäintä aikakautta eli syksyä väliin. Syksyhän on muuten ihan hanurista kun sataa ja tuulee ja on niin pimeätäkin. Syksyn muoti taas sitä vastoin on mielestäni vuoden parasta antia. Syksyisin saapuvat kauppoihin kaikki ihanat takit, kengät ja neuleet ja vieläpä suosikkiväreissäni, joita ovat musta, harmaa, ruskea, tumma violetti ja tumma oranssi. Kesällä tunnen lähinnä olevani yli-ikäinen eksynyt lammas hattaramaailmassa. Pastellit ja kirkkaat kesävärit eivät ole minun juttuni.

Trenssitakit ja saapikkaat ovat mielestäni parasta, mihin ihminen voi ulkona ollessaan pukeutua. Vaatevarastoni pääväri on muutoinkin musta, mutta jotenkin näin syksyllä nautin mustan ja harmaan sävyjen tuomasta eleganssista. Työni vuoksi pukeudun arkisinkin siisteihin business-tyylisiin vaatteisiin ja senkin takia syksy tuntuu olevan paras aika päivittää myös työvaatevalikoimaa. Budjetti on jostain syystä ollut melko rajallinen shoppailun suhteen, mutta teen mielestäni kohtuuhinnalla varsin hyviäkin löytöjä, etenkin H&M:stä. Joskus harvoin saatan hankkia jotakin kalliimpaa, jota tiedän käyttäväni vuosia.

Jo viime vuonna hankkimani trenssitakki (yllättäen H&M:ltä) on edelleen suosikkitakkini.

Kuva: H&M

Se näyttää tältä. Ja yllätys yllätys se on musta. Mutta jostain syystä takki on älyttömän ihana. Helma on todellisuudessa hieman leveämpi eli naisellisen mekkomainen. Tämä on ehkä kaikkien aikojen paras takkilöytöni hinta-laatusuhteeltaan. Takin kanssa vaihtelen huiveja, jotta en olisi aina aivan kokomustissa. Toki rintapieltä koristaa näin lokakuussa myös Roosa Nauha.

Viime jouluna hankin itse itselleni joululahjaksi hieman kalliimman laukun. No, siis kalleimman mitä minulla on koskaan ollut. Se kulkee päivittäin töissä mukana. Laukku on Michael Korsin ja luonnollisesti täydellinen pari tälle takille.

Lämpötilasta olen tehnyt myös sellaisen havainnon, että paksut sukkahousut ovat lähes aina lämpimämpi valinta kuin housut. Kaipaisin lisää kivoja hameita, jotta voisin olla sukkahousuissa vaikka joka päivä.

Blogin yläreunassa on nyt myös äänestys: millaisia juttuja haluaisitte blogissa lukea (muutakin kuin lapsettomuusjupinaa). Myös kommentit ovat tervetulleita, kirjoitan mielelläni monenlaisista aiheista, mikäli ihmisiä vain suinkin kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti