torstai 11. syyskuuta 2014

Raskausoireet

Tuhannet kiitokset teille kaikille kommenteistanne <3
Ja vau miten monta lukijaa viime postauksella olikaan ollut! Välillä jo luulin, ettei kukaan enää lue koko blogia kun kesän aikana oli niin vähän mitään kirjoitettavaa. Olen kovin otettu!

Edelleenkään en ole sisäistänyt tilannetta. Voin oikein hyvin ja paksusti mutta silti tunnen, että ei tämä nyt voi meille tapahtua. Nyt kun vaan pari viikkoa vierähtäisi äkkiä niin pääsisimme näkemään, onko siellä todella joku.

Koska olen jo aiemminkin maininnut olevani todellinen mestarigooglaaja, haluaisin jakaa muutaman faktan ja mahdollisesti säästää ihmisiä internetin maailmaan sekoamiselta. (Huomioithan, että seuraavaa ei kannata ottaa turhan vakavasti, joskin myös muutama tosiasia saattaa jutusta löytyäkin). Nimittäin. Tässä tulee

Totuus raskausoireista


Viimeisen parin vuoden aikana asia, jota ehkä eniten googlasin, oli raskausoireet. Lähes joka kuukausi käynnissä oli hillitön itsetutkiskelu, jota siivittivät kymmenet keskustelupalstojen viestiketjut. No, nyt tiedän totuuden.

1. "Kun on raskaana, sen vain tietää/tuntee."

Paskapuhetta. Ei sitä tiedä. Ei mitenkään. Korkeintaan myöhässä olevat kuukautiset voivat pohdituttaa, mutta mistään olosta tai oireista sitä ei voi tietää.

2. Rintasi kipeytyvät.

Totta. Mutta niin tapahtuu muutenkin ennen kuukautisia. Jos olet tullut raskaaksi, rintasi tuntuvat ihan samalta kuin ennen menkkoja. Rintojen perusteella et siis voi sanoa, oletko raskaana vai alkaako vuoto aivan juuri.

3. Voimakkaat hajut ottavat nenään.

Ei välttämättä. Ja myös tämä voi tapahtua ennen normaalien kuukautisten alkamista. Hajuherkkyys liittyi minulla silloin tällöin PMS-oireisiin mutta nyt ollessani raskaana, en olekaan ollut hajuille erityisen herkkä. Toisin sanoen hajuherkkyydestäkään et voi päätellä oletko raskaana.

4. Väsyttää. Viluttaa.

Joskus vaan väsyttää. Tai palelee. Ei sillä tarvitse olla mitään tekemistä raskaana olemisen kanssa.

5. Pahoinvointi.

Joskus mahaa voi vääntää muistakin syistä. Itselläni etova olo ja vatsan toimintahäiriöt ovat kuuluneet välillä ihan normaaliin PMS-protokollaan. Nyt raskaana ollessani mistään tällaisesta ei ole tietoakaan. Eli pahoinvointikaan ei vielä tarkoita mitään.

6. Vessassa ravaaminen.

Ehkä. Tai sitten olet vain juonut riittävästi, mikä on hyvä asia. Se on suotavaa muulloinkin kuin raskaana ollessa.

7. Jokin ruoka tai juoma ällöttää tai himoitset sitä taukoamatta.

Aivan klassinen PMS-oire. Kärsin tästä usein ennen kuukautisia. Nyt syön ihan normaalisti kaikkea. En inhoa enkä himoitse. Jälleen kerran, tästäkään et voi päätellä mitään.

8. Alavatsaan sattuu.

Tämä on ihan totta. Mutta niin sattuu myös ennen kuukautisia. Et voi erottaa kuukautiskipuja raskauskivuista mitenkään. Paitsi vähän myöhemmässä vaiheessa mutta sitten kyllä olet jo varmasti tehnyt testinkin.


Sinä, joka harkitset nyt kirjoittavasi keskustelupalstalle kysymyksen: "Rintojani aristaa ja tänään kun vein roskiksen, minua alkoi etomaan, olenko raskaana?" älä tee sitä. Odota, alkavatko kuukautiset ajallaan ja jos eivät, tee raskaustesti. Niin yksinkertaista se on. UGH, olen puhunut.

[rv 6+2]


8 kommenttia:

  1. Minulla on mennyt ihan ohi tämä ilouutinen! Paljon onnea! <3 :)

    VastaaPoista
  2. Pakko vielä kysyä, että tuntuko susta kertaakaan et kuukautiset olis alkamassa jomotuksen tai nippailun tunnetta yms? Googlettelija! -S-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mähän olin unohtanu listalta ton alavatsaoireilun. Lisäsin sen sinne. Mutta joo, ihan samalta tuntui kuin alkavat kuukautiskivut. Kipu muuttui erilaiseksi oikeastaan vasta, kun rv 6 lähestyi.

      Poista
  3. Hih, aivan kun mun elämästä! :D Allekirjotan kaiken. Mullaki oli vaikka mitä oiretta, mukamas, enkä silti koskaan ollu raskaana. Nyt kun oon, en tosiaan huomaa sitä mistään. Mahaa tosin nippailee silloin tällön mutta muuten en huomaa tätä raskautta mistään. Toki olen vasta alussa että ehtiihän tässä tulla kaikkea. Tsemppiä jatkoon! :)
    -A, rv 5+0

    VastaaPoista
  4. Niin totta joka sana! :D Lisäisin listaan vielä kiinnittymisvuodon tarkkailun: ei sellaista koskaan tullut!

    VastaaPoista
  5. Hahaha, aivan mahtava postaus! :'D taidankin palata aina tämän ääreen, jos alan liikaa kuulostella mahdollisia oireita.

    VastaaPoista
  6. Itse jostain vaan arvelin, että olen raskaana. Olin ystävän kanssa Tukholman reissulla ja vatsa oli kovin turvonnut. Sanoin vaan ystävälle, että tässä nyt ei ole muuta vaihtoehtoa kuin, että olen raskaana, kun ikinä ennen ei vatsa ollut niin paljon turvoksissa.

    Siitä viikon myöhempään tein vasta testin ja plussaa näytti :)
    Onnea teille odotukseen!

    VastaaPoista