keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Kyytiläinen

Eilen oli ensimmäinen neuvolakäynti. Tunti siihen meni, suurin osa ajasta lomakkeiden ja kysymysten läpikäymiseen. Hemoglobiini ja verenpaine mitattiin, ne olivat kunnossa. Painoa oli ilmestynyt jo pari kiloa. Hui kamala. Materiaalia sain vinon pinon, kovin vähän tuli mitään uutta tietoa. Mies tosin innostui vauvaoppaasta, jossa oli oma osio isälle. Ja sainpa myös Vauva-lehden näytenumeron. Se oli ihan kivaa luettavaa.

Tänään oli se minulle tärkein: varhaisraskauden ultra lapsettomuuspolilla. Heti ultrauksen alussa lääkäri ilahtuneesti totesi, että kohdun sisällä näkyy oikein hyvän näköinen sikiö. Hetki vaihdeltiin kuvakulmaa ja lopulta ruudulle saatiin vinhasti jyskyttävä syke ja pienestä saatiin mitta. Kyytiläinen vastaa viikkoja 8+2 laskennallisen ollessa tänään 8+1. Laskettua aikaa ei lähdetty muuttamaan koska vastaavuus oli niin liki. 

Ihan tärisin jännityksestä matkalla sairaalalle mutta voi sitä helpotuksen tunnetta kun vihdoin sain varmistuksen että kaikki on hyvin! Jokohan pikkuhiljaa voisin uskoa, että tämä todella on totta?! 

Ja katsokaas muuten mitä mies toi matkalta tuliaisiksi:


Se on niin pieni! Ja söpö! 

[8+1]

5 kommenttia: