sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Hoitopöytä saapui taloon

Alunperin olin suunnitellut, ettei meille hankita erillistä hoitopöytää. Olin lukenut satoja kokemuksia siitä, että vaippa tulee vaihdettua milloin missäkin ja että käyttämättä jää koko pöytä. No, aloin visioimaan mahdollisia vaipanvaihtopaikkoja ja kun totesin, että vaihtoehdot ovat sohva, sänky ja lattia, alkoi selkäkolotuksen lomassa hoitopöytä tuntua sittenkin ihan viisaalta ratkaisulta. Eilen kotiutui siis Ikeasta Stuva-hoitopöytä neljällä laatikolla. Pöytä muokkautuu työpöydäksi myöhemmin ja siksi päädyimme juuri tähän vaihtoehtoon. Tykkään ajatuksesta, että myös vauva-ajan jälkeen kalusteella on funktio. Kokoaminen on meillä minun hommaani ja parissa tunnissa tämäkin oli valmis. Asennusenergiaa sain Domino-kekseistä, joita nyt söin ilolla kun sokerirasitustestin tuloksetkin olivat hyvät.


Tältä se nyt näyttää. Ikean hoitoalusta oli jotenkin surkea joten sen kävin hakemassa erikseen lastentarvikeliikkeestä. Mielestäni on kiva, että vaipat ja muut tarvikkeet saa kätevästi saataville yhteen paikkaan. 

Muuten raskaus etenee tasaisella tahdilla. Vauveli on tosi kova potkimaan ja neuvolassakin kiusattiin neuvolantätiä kääntyilemällä ja laittamalla hanttiin sekä sf-mitan ottamista että doppleria. Vauva kasvaa sopivaa tahtia ja onpa vyötärönympäryskin ylittänyt maagisen metrin rajan. Olo on pääosin oikein hyvä, joskin tahtia on saanut hidastaa jo tuntuvasti. Kävellessä hengästyy tosi helposti ja reippaassa vauhdissa supistaa, ei kipeästi onneksi. Selkä on vähän alkanut vaivaamaan ja öisin kiusaavat krampit ja suonenvedot. Pitää muistaessa hakea lisämagnesiumia apteekista, kun ei tuo Multivitan määrä taida olla tarpeeksi.

Aikaani olen kuluttanut töiden lisäksi alkaneiden opiskelujen parissa ja onpa tuo käsityöintokin taas löytynyt. Parit pikkusukat on jo valmiina, nyt pohdin uusia ideoita puikoille vietäväksi. 

Äitiyslomaan on enää 7 viikkoa! Aika hurjaa.

[27+5]

6 kommenttia:

  1. Meidän poika on nyt 2,5 v ja edelleen vaihdetaan vaatteet hoitopöydällä. On aina vaihdettu. Kyläpaikoissa (ja joskus kotonakin yksittäisiä kertoja) on vaihdettu esim. sängyllä ja se on ollut mieletöntä hulinaa. Kun vaihdetaan hoitopöydällä, niin poika on rauhassa. Sängyssä lähtee karkuun ja riehuu. Muutenkin selän ergonomian kannalta on mukavampi käyttää hoitopöytää. Meillä hoitopöytä on siis ollut kullanarvoinen hankinta. Toki hän pukee nykyään jo itsekin ja silloin tietenkin lattialla, mutta kun illalla laitetaan yövaippa ja yöpuku, niin se tehdään aina hoitopöydällä. Ja aamulla puetaan päivävaatteet hoitopöydällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että käyttöä voi olla pitkäänkin. Hyvä että tuli ostettua tuo hoitopöytä :)

      Poista
  2. Tsemppiä loppuraskauteen! :) Me juuri keskustelimme miehen kanssa miten hoitopöytä on ollut kaikista tarpeellisin hankinta lapselle... Meillä sitä käytetään aina vaipanvaihdossa ja pukiessa. Ainoa puute siinä on se, että se olisi parempi olla vesipisteen vieressä (nimim. pari kertaa viikossa kakat lattialla kun ollaan kuljetettu vauvaa pepun pesuun)... Nyt hoitotaso vauvan huoneessa, mikä toisaalta kätevää kun siellä vauvan vaatteet :) T. Emmiko & poika 3,5kk

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä on niin pieni kylppäri, että sinne ei mitään hoitopaikkaa mahdu. Väkisinkin siis tulee vesipisteelle vähän matkaa mutta kait kakkojen siivoaminen muualtakin kuin ipanasta kuuluu asiaan :D

      Poista
    2. Sama juttu, ei mahdu :D Sujuuhan se, varsinkin lattioilta. Mattoja kantsii vaan vältellä :D

      Poista
  3. Mulla kans suunnitelmissa tämä ikean hoitopöytä. Toivottavasti on käytännöllinen. Vähän mieityttä kun laatikot on just ton tason alla että miten helposti siitä saa tavaraa. Taidan laittaa sun blogin seurantaan. Perässä tullaan.

    Emma, 32+0

    VastaaPoista