maanantai 23. helmikuuta 2015

Paljonko vauva tarvitsee vaatteita?

Tein eilen inventaarioita jo hankituista vaatteista. Tähän saakka olen ostanut kirpputoreilta ja alennusmyynnistä vauvanvaatteita oikeastaan miettimättä sen suuremmin, mitä kokoa nyt on ja kuinka monta. Eilen tyhjensin koko lipaston ja tein kasat eri kokoisista vaatteista. Yllättävän tasaisesti niitä oli kertynyt eri kokoja.



Vähiten on 50 cm vaatteita, sillä jos poju onkin syntyessään iso, ei kyseinen koko ehkä menekään päälle kuin pienen hetken, jos sitäkään. 50 cm laatikosta taisi löytyä 5 bodyä ja neljät housut. Ajattelin, että jos vauva niihin hyvin näyttää mahtuvan niin voi tuore isä sitten kipaista niitä muutamat lisää tarpeen mukaan. Meillä kun on tuossa ihan lähellä Lindex, H&M sun muut josta niitä löytyy kyllä. Muita kokoja (56cm, 62cm ja 68cm) on kaikkia melko tasaisesti. Tosin alaosia oli koossa 56 vain parit joten sain sittenkin tekosyyn tilata vielä ihan pari juttua, olihan Gapin verkkokaupassa kaikki normaalihintaiset lastenvaatteet -30%. Nyt pitää kyllä asentaa joku verkkokauppalukko kaikille internetiin kytketyille laitteille kotona.

Ajatuksenani on nyt ollut, että joka kokoa löytyisi noin kymmenen bodyä ja 7-10 housut sekä pari yöpukua. Lisäksi on muutamia ekstravaatteita, kuten huppareita ja pikkufarkkuja, lähinnä jos lähdetään jonnekin kylään. Kotioloissa mennään ihan perusbodyillä ja potkareilla.

Eilen Gapilta tilaukseen lähtivät muun muassa nämä ihanuudet:







Näitä kokopukuja ei meillä juurikaan ollut joten halusin parit tilata. Gapin koko 0-3kk, jossa koossa nämä siis tulevat, vastaa suunnilleen 56 cm täällä.

Lisäksi on hankittuna kotiintuloa varten äitiyspakkauksen vanupukua pienempi haalari, joka löytyi kirppikseltä parilla eurolla. Pieniä pipoja, sukkia ja tumppuja löytyy myös sekä muutama kuolalappu. Käytäntö sitten osoittaa, kuinka kova puklaaja/kakkakone vauvelista tulee eli millainen määrä vaatekertoja on sopivasti. Luulen, että tällä meidän satsilla pääsee alkuun ainakin.

Huomenna ylitetään 30+0 rajapyykki, ihan uskomatonta, miten nopeaan aika on mennyt! Ihan hetki enää niin pieni nallepukuinen otus pötköttelee äidin ja isin ihmeteltävänä. <3

[29+6]

4 kommenttia:

  1. Muistan ton hetken kun katteli vaatteita, pinosi ja järkkäili. Itse tein listaa mihin tukkimiehen kirjaimille merkkailin kuinka paljon mitäkin kokoja on ja mitä tarvisi ostaa. 50cm mullakin oli tosi vähän ja ne menikin äkkiä pieneksi. Itse huomasin että lämpimiä yläosia tarttisi enemmän ja nyt onkin työn alla pari neuletta. Kirpparilta itsekin kaikki melkeinpä ostin ja hyvä niin! Sieltä kun löytyy hirmusen edullisesti (vertaa 10sentin body 10 € kaupasta) eipä ala harmittaa jos ei ole ehtinyt käyttää kun ei ole maksanut omaisuutta! Mukavaa odotusaikaa ja tsemppiä !:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      No olipa hyvä, että tuli tilattua pari hupparia ja puikoillakin on neuletakki tulossa. Saa sitten kerrospukea jos onkin viileä kesä.

      Kirpparilöytöjä olen tehnyt jonkin verran ja lähes kaikki muu on alennusmyynneistä hankittua. Melko pienellä budjetilla siis on löytynyt oikein hyvä kasa vaatteita. Samaa olen siis ajatellut, että ei sitten harmita jos vaikka jääkin käyttämättä.

      Poista
  2. Pieniä yöhaalareita tarvitaan paljon - olettaen että vauva nukkuu yöhaalarissa. Vaipat falskaa jatkuvasti, kun sitä kakkaa saattaa tulla melkein jokaiseen vaippaan ja reidet on niin ohuet, että tulee aina jostain raosta. Kuvittelin että samalla yökkärillä voisi nukkua useamman yön, mutta ei... Jos ei tule kakkaa, niin tulee puklua. :)

    VastaaPoista
  3. Voi, kunpa joku olisi kertonut minulle vuosi sitten, että yökkäri kannattaa olla vetskarimallia! Hämärässä ja puoliunessa ne söpöt nappineppariyökkärit kun menee aika äkkiä juoponnappiin..:D ja niitä tosiaan kannattaa olla useammat, meillä ainakin soossit vaihdettiin parin tunnin välein yölläkin ja helpostihan ne yli tuli. Bodyn haaraosaan tuleva jatkopala on myös aika kätsy, pidentää bodyn käyttöikää, jos mahtuu muuten vielä kuin pituudeltaan.

    VastaaPoista