perjantai 22. tammikuuta 2016

Helpotusta pienelle nuhanenälle

** Yhteistyössä Baby-Vac **

Meillä on kärsitty ensimmäisestä kunnon nuhasta nyt jo useamman päivän ajan. Ensin alkoi kova yskä ja sitten lima kiipesi myös pieneen nenään. Satunnaiseen nenän tukkoisuuteen on aiemmin meillä toiminut hyvin konsti, jossa tipautetaan pari tippaa apteekin suolaliuosta nenään ja sitten laitetaan lapsi mahalleen mönkimään. Hetken päästä yleensä valui räkää nenästä sopivasti pyyhittäväksi. No, tämä on pikemmin hyvä pikkuvauvakonsti mutta nyt tarvitaan jo järeämpiä aseita.

Näin esikoisen äitinä sitä on aika ymmällään, miten kipeän lapsen kanssa toimitaan. Koska on syytä lähteä lääkäriin, miten oloa voi helpottaa kotikonstein ja mitä oikein pitäisi tietää vauvan flunssasta? No, kuumetta meillä ei ole ollut ja poika on reipas itsensä ja leikkii ja touhuilee normaalisti joten lääkäriin ei ole toistaiseksi lähdetty. Yskää on yritetty helpottaa lämpimillä suihkuilla, jolloin lima lähtee vesihöyryn ansiosta vähän paremmin liikkeelle. Nenä kumminkin tuntuu olevan jatkuvasti täynnä räkää joten sitä olisi syytä saada jollain konstilla pois.

Sain jokin aikaa sitten käyttööni Baby-Vac -nenäimurin. Ollaan nyt vasta päästy sitä testaamaan ja pakko sanoa: kyllä toimii! Parissa sekunnissa on pieni nenä niistetty ja hengittäminen helpompaa. Pieni mies ei moisesta operaatiosta kovasti tykkää mutta mokoman nenän ronkkimisen aiheuttama kiukku laantuu hetkessä kun räkä ei häiritsekään enää nenässä ja jos kiva äiti vielä antaa tutkia imuria omin pikku kätösin. Meillä tosin suututaan myös suun ja nenän pyyhkimisestäkin joten nenäimuri sinällään ei ole kurja, pikemminkin oikein kiinnostava esine.



Baby-Vac on tosi helppo käyttää. Toinen pää laitetaan imurin letkuun, jossa imuvoima pitää sen kiinni ilman kummempaa kiinnitystä. Toiseen päähän kiinnitetään nenään tuleva imuosa ja siinä se on, valmiina käyttöön! Imuri päälle, tehoksi riitti meillä imurin minimi, ja sitten vain limat ulos nenästä. Muutama sekunti per sierain ja homma on valmis! Toimenpide ei satu eikä tunnu oikeastaan niistämistä kummemmalta (voin todistaa, testasin tietysti myös omaan nenääni :). Parhaassa tapauksessa tehokas liman poistaminen hengitysteistä ehkäisee tulehduksen syntymisen kokonaan ja pieni potilas saattaa tällä konstilla välttyä vaikkapa korvatulehdukselta.





Käytön jälkeen nenäimurin osat on helppo irrottaa ja puhdistaa. Kun käyttöä on useamman kerran päivässä, huuhtelen imupään aina käytön jälkeen lämpimällä vedellä. Mietoa saippuaa voi käyttää tarvittaessa puhdistukseen ja pään voi myös keittää tarpeen mukaan. Näitä imupäitä on pakkauksessa kaksi, joten homma sujuu mukavasti vaikka kotona olisi parikin nuhanenää.





Näitä pienten nuhanenien pelastajia saa hyvin varustelluista apteekeista. Ja lääkärin on mahdollista kirjoittaa tarvittaessa resepti Baby-Vaciin, jolloin on mahdollista, että lapsen vakuutus saattaa sen korvata. Kannattaa jutella aiheesta lääkärin kanssa, jos tulee asioitua vastaanotolla pienen nuhapotilaan kanssa. Tosin noin kolmenkympin sijoitus tähän laitteeseen on mielestäni aika pieni raha sillä käyttöä on varmasti pitkään.

Lisätietoa nenäimurista sekä jälleenmyyjistä löydät osoitteesta www.nenaimuri.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti