keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Tsemppivaihde päälle huonoista uutisista huolimatta

Miten se onkin niin, että osasin aavistaa, että miehen spermanäytteen tulos on kaikkea paitsi mukavaa luettavaa. Tuomio on tyly: siittiöitä on vähän ja nekin vähät suurimmaksi osaksi liikkumattomia. Lisäksi vasta-ainetesti on positiivinen eli vasta-aineet vielä osaltaan vaikeuttavat noiden vähien siittiöiden matkaa. Diagnoosi on oligotsoospermia. Testitulosten tarkempi tulkinta jää lapsettomuuspolin lääkärin tehtäväksi, mutta kaikki merkit viittavaat nyt siihen, että inseminaatio ei ole vaihtoehto vaan suurella todennäköisyydellä siirrytään suoraan IVF/ICSI-hoitoihin. Jotenkin osasin tätä odottaa enkä kyyneltäkään ole tämän asian takia tirauttanut. Luotto nykylääketieteeseen on vahva ja olen valmis rankkoihinkin hoitoihin. Onnekseni kipukynnykseni on aika korkea enkä erityisemmin pelkää neuloja tai muitakaan toimenpiteitä. Nyt aion tsempata meitä molempia ja pitää mielialan mahdollisimman positiivisena. Ketju on juuri niin vahva kun sen heikoin lenkki. Me aiomme olla nyt vahvoja.



Olen jo alkanut sisäistää oppeja lukemistani elämäntaito-oppaista. Tässäkin asiassa tärkeintä on pitää mielessä, että ajatuksiaan ja voimavarojaan kannattaa tuhlata ainoastaan niihin asioihin, joihin voi itse vaikuttaa. Testituloksiin emme voi mitenkään itse vaikuttaa ja siksi tulosten murehtiminen on täysin turhaa. Nyt pitää keskittyä ajattelemaan sitä, mitä voimme tehdä. Voimme olla toiveikkaita, uskoa tulevaisuuteen ja unelmiimme ja kohdata tulevat haasteet reippain mielin.

Muita samassa tilanteessa olevia on helppo nykyisin löytää vaikkapa täältä blogimaailmasta. Se antaa paljon toivoa, sillä mukava on todeta, että yksin emme näiden ongelmiemme kanssa ole. Sekin on aina ihanaa lukea, että lapsettomuushoidoista monet saavat tarvitsemansa avun ja maailmaan toivotun pienen ihmisen.

ps: Olen lisännyt blogiin uuden välilehden, jolle kerään jatkossa ajatuksiani ja oivalluksiani lukemistani kirjoista. Ne ovat pääosin muistiinpanoja itselleni, mutta sieltä voivat halutessaan myös lukijat ammentaa uusia ajatuksia.

5 kommenttia:

  1. Meillä myös todettiin miehellä siittiöiden liikkuvuuden ja määrän alentuneen. Diagnoosi meillä oli Oligoasthenozoospermia. Suoraan suositeltiin harkitsemaan koepesutestausta tai koeputkihedelmöitystä. Mies kävi viemässä uuden näytteen maanantaina, missä pesevät myös siittiöt ja niiden tuloksien selvittyä päätetään aloitetaanko insemnaatiolla vai IVF:llä.


    Ei tässä auta kun olla positiivinen ja vahva! :) tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hurjasti tsemppiä myös teille!

      Katsotaan mitä klinikalta ehdottavat ja edetään sen mukaan. Aina on hyvä muistaa, että huonomminkin voisivat asiat olla.

      Poista
    2. Sekin, että sieltä pystyy keräämään ne parhaimmat siittiöt talteen, millä voi hedelmöittää, että kyllä näitä mahdollisuuksia on. :)

      Poista
  2. Ihailtava asenne! Pidä toi :)
    Tsemppiä! <3

    VastaaPoista