torstai 8. toukokuuta 2014

Ensikäynti lapsettomuuspolilla

Ensikäynti oli tänään aamulla. Meinasin hermostua kuoliaaksi, sillä olimme vastaanotolla jo hyvissä ajoin ja lääkäri oli lähes vartin myöhässä. Inhoan ylimääräistä odottamista yli kaiken. Käynti kesti puolisen tuntia ja verikokeet päälle. Lääkäri oli asiallinen ja mukava. Turhia jaarittelematta käytiin suoraan asiaan. Hän kävi läpi miehen testitulokset sekä taustatietomme. Minut ultrattiin jälleen kerran ja edelleen kaikki näyttää normaalilta. Ilmeisesti lääkäri oli valmistautunut tapaamiseen, sillä konkreettinen suunnitelma hänellä oli jo valmiina.

Käynnin jälkeen menimme suoraan labraan verikokeisiin molemmat. Itselläni kun on alkukierto menossa, oli juuri sopiva aika ottaa hormonikokeet. Tulokset saan ensi viikolla, kun minulla on uusi aika lapsettomuuspolille.

No mitä nyt sitten tapahtuu?
Viikon päästä menen takaisin polille aukiolotutkimukseen. Samalla katsotaan verikokeiden tulokset. Mikäli putket ovat auki normaalisti, lähdetään jo seuraavaan kiertoon kokeilemaan inseminaatiota. Sen yhteydessä analysoidaan tarkemmin siemennesteen tilanne ja tuolloin myös selviää, auttaako inssiin tehtävä pesu poistamaan riittävästi vasta-aineita, jotka nyt ovat suurin ongelma. Mikäli siemennesteen pesutulos on hyvä ja liikkuvia siittiöitä jää riittävästi ruiskutusta varten, kokeillaan inssiä muutaman kerran. Mikäli taas putket ovat tukossa tai pesutulos ensimmäisen inssin yhteydessä huono, lähdetään seuraavaksi suunnittelemaan suoraan IVF/ICSI-hoitoja. Ne menevät sitten syksyyn joka tapauksessa sillä jono on muutaman kuukauden mittainen.

Ihan hirveän kovaa luottoa inssin onnistumiseen ei minulla ainakaan ole, mutta toki toivon, että putket ovat auki. Olen iloisesti yllättynyt, että rattaat laitetaan pyörimään näin nopeasti. Pelkäsin jo, että meidät lähetetään vain tylysti kotiin yrittämään vielä. Kyllä meille vielä vauva tulee.

4 kommenttia:

  1. Kiva kun teilläkin vihdoin homma etenee :) Kyllä teille vielä se vauva tulee! Nyt vain kärsivällisyyttä ja tsemppiä hoitoihin.

    VastaaPoista
  2. Hienoa että alkaa tapahtua :) Olen hengessä mukana!
    Peukku!

    VastaaPoista