tiistai 6. toukokuuta 2014

18. tulokseton kierto

18. yk venyi yllättävän pitkäksi ollen 29 päivää. Tiputtelua oli ennätykselliset 5 päivää ennen varsinaista 1. kiertopäivää. Onphan mitä valittaa kun ensikäynnille mennään ylihuomenna. On sanomattakin selvää, että jatkuva vuotaminen on ikävää. Se häiritsee elämää ihan joka suhteessa. Nyt viime kierron aikana oli kaksi ja puoli viikkoa vuotamatonta aikaa. Tuntuu siis, että elämä on jonkinlaista vuotoa koko ajan. Gynekologi, jolla olen käynyt ja joka lähetteen kirjoitti lapsettomuuspolille, oli sitä mieltä, että ylimääräisille vuodoille ei tarvitse tehdä mitään. Hänen mielestään se on ihan normaalia eikä ole syytä huoleen, sillä olen muuten perusterve ja papa oli puhdas. Kiinnostaa kyllä kuulla, mitä lapsettomuuspolilla ollaan asiasta mieltä. Omasta mielestäni tämä ei ole ihan normaalia.

Raportoin, kun ensikäynti on ohi. Jännittää ihan hirveästi. Eniten pelkään, että asioille ei ala edelleenkään tapahtua mitään.

10 kommenttia:

  1. I know how you feel! Mulla vuodotonta aikaa on vain viikko kierrosta, jos sitäkään. Välillä tulee jo ennen ovulaatiotakin jotain vuotoja. Lapsettomuuspolilla on tutkittu solumuutosasioita, mutta mitään ei ole ollut. Jotain kohdun limakalvonäytteitäkin on otettu. Vuoden olen siellä ollut jo asiakkaana ja syytä vuotoihin ei sinä aikana ole pystytty selvittämään. Ja lapsettomuuttakin on nyt takana kaksi vuotta. En voi uskoa, että vuodot on normaali juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on ollut solumuutoksia, mutta niistä on aikaa jo vuosia. En siis usko, että ne ovat syy vuoto-ongelmaan tällä hetkellä. Toivottavasti saisitte jotakin apua. Itse toivon, että me saisimme konkreettisen hoitosuunnitelman mahdollisimman pian, sillä miehen siittiömäärä on niin huono. Olisin valmis IVF-hoitoihin vaikka suoraan tältä istumalta. Pahoin silti pelkään, että mitään ei tapahdu vielä piiiitkään aikaan.

      Poista
    2. Muistatko, mitä luokkaa sulla noi solumuutokset olivat? Mulla on joskus ollut papa II, mutta silloin oli joku emätintulehdus, joka hoitui jollain kapselilla/puikolla. Ei siis ollut hiiva, vaan joku epäspesifi emätintulehdus. Sitten taas sen jälkeen papa ollut normaali. Pari kolposkopiaakin on tehty nyt vuoden aikana ja niissä ei mitään muutosalueita näy.

      Poista
    3. Minulla on ollut löydöksiä luokissa ASC-US, LSIL ja HSIL (eli käsittääkseni luokkaa III). Olin naistentautien poliklinikalla seurannassa useamman vuoden, tuona aikana tehtiin monta kolposkopiaa sekä otettiin monta kertaa koepalat. Tilanne kuitenkin rauhoittui itsekseen ja sairaalassa seuranta loppui vuonna 2010. Sen jälkeen olen käynyt vuoden välein papassa, kerran sen jälkeen löydös on ollut ASC-US, mutta muuten aina puhdas.

      Lapsettomuuspoli jonne ollaan menossa, on samassa sairaalassa jossa olin hoidossa. Sieltä pitäisi nämä minunkin tiedot löytyä joten toivon, että ennen ensikäyntiä olisivat niitä vilkaisseet. Aion kuitenkin ottaa mukaan myös omat dokumenttini asiasta. Ja voisihan tuo kolposkopia olla hyvä asia tarkistaa tässä vaiheessa, kun viimeisimmästä on jo useampi vuosi. Katsotaan mitä ehdottavat.

      Poista
  2. Tääläkin miehellä todettu matala määrä siittiöitä. Meillä on suunnittelukäynti kesäkuun alussa, missä sitten päätetään hoitojen aloitus. Kieltämättä jännittää, mitä on tulossa. Pidämme kuitenkin kesän taukoa kuumeilusta ja mietitään syksylle tai talvelle hoitojen aloitusta. Riippuu ihan siitä mitenkä miehellä no noita työmatkoja. Oltaisiin varmaan jo melko pian aloiteltu, mutta miehellä on noita esteitä työn takia ja pitää niiden mukaan elää ja mikään kun ei niissä työmatkoissakaan ole varmaa lähteekö silloin ja tuleeko varmasti tuolloin kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että syksyyn venyy meilläkin. Käsittääkseni kesän aikana on polilla aika hiljaista, joten liikaa ei parane toivoa. Itseäni arveluttaa hieman, ehdottavatko inseminaatiota. Jotenkin on sellainen tunne, että jos siittiöitä on vähän ja liikkuvuus huono, on inseminaatiossa onnistuminen tosi epätodennäköistä. Kiinnostavaa nähdä, mitä mahtavat ehdottaa.

      Poista
  3. Moikka!

    Löysin vasta blogisi ja luin samantien koko tekstimassan =). Olen pahoillani, että te(kin) joudutte kulkemaan tämän pitkän ja raskaan tien kohti tulosta, josta ei voi olla ollenkaan varma.

    Tuohon miehen siittiö-asiaan olisin kommentoinut, että vaikka tulokset olivatkin murheelliset, ne eivät ole este millekään, kuten varmaan tiedätkin. Meillä todettiin viime kesänä miehellä 90% liikkumattomia tai väärään suuntaan uivia ja määrässä reipasta alentumista. Simpat on hoitoja varten aina pesty, ja sillä on päästy kohtuullisen hyvään lopputulokseen. Niin hyvään, että olemme päässeet tekemään kaksi inssiä ja nyt piinailemme ensimmäistä IVF:n tuoresiirtoa.

    Toivon sinulle sydämestäni voimia ja malttia pitkällä tiellä.

    T. Jennie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, kiva kun eksyit lukemaan :)

      Olen myös yrittänyt ajatella positiivisesti, sillä tilanne voisi pahimmassa tapauksessa olla sekin, että siittiöitä ei olisi lainkaan. Mukava kuulla samassa tilanteessa olevan ajatuksia, se lohduttaa kovasti.

      Kiitokset tsempeistä, toivotan sitä samaa myös sinulle!

      Poista