tiistai 10. kesäkuuta 2014

Gonal-F:n pistäminen ja vitamiinivertailua

Tulipa eilen taas ryvettyä ja avauduttua taas olan takaa. Mielialani on kuin osakemarkkinoiden tuottokäyrä, lujaa ylös ja heti perään alas. Ennustaa sitä ei voi mitenkään.



Aloitin eilen Gonal-F:n pistämisen. Onneksi en ole erityisen neulakammoinen. Kynä oli helppo käyttää ja ohjeet olivat selkeät. Pistäminen ei tuntunut yhtään miltään. Mies tuijotti ihmeissään vieressä ja kysyi monesti, että eikö oikeasti tuntunut miltään. No, ehkä vatsan seudulla on sen verran turtaa (lue: löysää) aluetta että ei tunnu :) Mitään jälkituntemuksiakaan en kokenut. Lähinnä pelkään sivuoireista mahdollista päänsärkyä, jota saan muutenkin niin helposti. Ibuprofeeni voi heikentää Gonalin tehoa joten päänsärkyyn on otettava parasetamolia. Itselläni siitä ei vain useinkaan ole apua. Pidetään peukkuja, ettei särkyä ilmaannu. Nyt pistettävä annos on inssiä varten aika pieni, vain 50 IU päivässä. Saa nähdä mitä tuntemuksia aikanaan aiheuttaa IVF:ää varten otettava moninkertainen annos.

Ilahduin apteekissa sillä Gonalista saatu Kela-korvaus oli isompi mitä odotin. Reseptipalveluun jonottaessani ehdin tutkailla hyllyjä apteekissa ja päätinkin säästyneillä rahoilla hankkia kunnon vitamiinit. Tarkkailin eri valmisteiden hinta-laatusuhdetta ja päädyin Multivita Raskaus ja Imetys -valmisteeseen. Tähän saakka olen käyttänyt pelkkää foolihappoa, mutta se loppui. Tuossa oli mielestäni sopivasti kaikkia tarvittavia vitamiineja ja kohtuullinen hinta tablettia kohti. Pakkauskin riittää neljäksi kuukaudeksi ja se maksoi 19,90. Annostus on 1 tabletti päivässä eli päivää kohti hinnaksi tulee noin 17 senttiä.

Vitamiinivalmisteissa on oikeasti tosi isot erot, varsinkin hinnassa. Yhtenä vaihtoehtona mietin Femibion Raskaus 1-valmistetta. Siinä oli foolihappoa tuplamäärä Multivitaan nähden, mutta esimerkiksi C-vitamiinia ja B-ryhmän vitamiineja vähemmän. Muuta olennaista eroa en löytänyt. Hinta oli 30 tabletin paketilla 15,50 tarjouksessa eli päivähinnaksi jäisi 52 senttiä. Melkoinen hintaero jos vertaa Multivitaan.

Yksi vastaava tuote oli myös Ladyvita Mama. Koostumus oli melkolailla sama kuin Multivitassa, joskin foolihappoa oli tässäkin hieman enemmän. Pakkaus oli 120 tablettia kuten Mutlivitakin, mutta näitä pitikin ottaa 3 päivässä! Näin ollen päivää kohti hinnaksi tulisi 47 senttiä.

Ainakin Minisun-merkkistä vastaavaa tuotetta löytyi myös ja sen hinta taisi mennä Multivitan kanssa samaan suuruusluokkaan, tosin se oli meidän apteekista loppu.

Yhteenvetona siis: kannattaa suorittaa hintavertailua!

7 kommenttia:

  1. Mä aloitin myös tuon Multivitan syömisen ennen hoitoja :) Eri valmistajien tuotteilla voi olla kyllä ihan käsittämättömiä hinnaneroja, vaikka tuotesisältö olisi melkein sama..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin itse hyvin yllättynyt, onneksi oli aikaa vertailla! En tosin edes tiennyt, että näitä raskausvitamiineja on noin montaa erilaista.

      Poista
  2. Juuri viime viikolla pitkän arvonnan päätteeksi tartuin tuohon multivita raskaus -purnukkaan. Ihan ensimmäinen "raskaustuote" siis ostettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vehnänalkioöljyt, greipit ja muut hömpötykset olen jättänyt väliin mutta jostain syystä tuntuu, että tämä raskausvitamiini on nyt ihan pakollinen hoitotulosten optimoinnin kannalta. Eikä siitä muutoinkaan oman terveyden kannalta haittaa ole :)

      Poista
  3. Minäkin käytän juuri tuota Multivitaa. Taisi olla parhaan hinnan takia :) Minkä niminen se pelkkää foolihappoa sisältävä valmiste on?

    VastaaPoista