sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Shokkihoitoa

IVF-suunnittelukäynnin jäljiltä jäi varsin luottavainen olo. Käynniltä yksi asia jäi tosin mietityttämään. Nimittäin se, että ultratessa lääkäri sanoi, että kohdussa näkyy tummempi alue joka kuitenkaan ei välttämättä tarkoita muuta kun että vuoto alkaa pian. Jostain syystä jäin miettimään, voiko se olla jotain muuta.

Käynnin jälkeen kului muutama päivä. Odottelin vuodon alkua, jotta pääsisin määrittämään Synarelan aloituspäivän. Päivät kuluivat, mutta vuotoa ei kuulunut. Miehen syntymäpäivän tienoilla olin jo hermoraunio ja yhtenä päivänä kotiin tullessani menin suoraan vessaan testin kanssa (niitähän oli kaapissa valmiina useita) ja vaadin miestä tulkitsemaan tulosta hetken päästä. Itse en uskaltanut tikkuun kurkata. Hetken päästä kuului vessasta kyselyä, että mitenkäs näiden viivojen nyt piti mennä. Sanoin että jos on yksi viiva niin ei mitään, kaksi niin apua. Mies siihen: kyllä tässä on kaksi viivaa. Juoksin vessaan, katsoin tikkua ja purskahdin itkuun. Lähes kahden vuoden jälkeen nenäni edessä oli ensimmäistä kertaa positiivinen raskaustesti. Tuntui että pyörryn.

Tuosta hetkestä on nyt 10 päivää ja nyt alan vihdoin uskoa: olen raskaana. Vieläkään en voi käsittää miten se on mahdollista. Hoidoista oli tauko ja kierto oli lääkkeetön. Miten tämä on voinut tapahtua? Kuinka kaiken tämän jälkeen yksi munasolu on löytänyt tiensä läpi tukkeutuneen munatorveni. En ymmärrä.

Jokaisesta oireesta olen onnellinen, olenhan odottanut tätä jo niin kauan. Pääosin olen hyvinvoiva. Rinnat ovat hurjan kipeät, vatsa on turvoksissa, väsymys painaa iltaisin ja öisin herään pari kertaa kovempaan kipuun alavatsalla. 

Minulla oli IVF-kontrolli varattuna polille. Soitin sinne ja aika vaihdettiin varhaisraskauden ultraan. Neuvoivat myös ottamaan heti yhteyttä neuvolaan. Reilun parin viikon päästä minulla on neuvolaan aika ja seuraavana päivänä polin ultra. Olin ajatellut odottaa siihen asti, ennenkun avaan suuni kenellekään, mutta koska vanhemmat ovat tietoisia hoidoista ja niiden kulusta, päätimme, että kerrotaan tänään kahvilla piipahtaville mammoille. Olen niin huono valehtelemaan läheisilleni tai salaamaan heiltä mitään.

Nyt siis meneillään rv 5+5 ja laskettu aika olisi tällä tietoa 5.5.15. Tottakai pelottaa, pysyykö pipana matkassa mukana. Silti pääosin oloni on toiveikas ja positiivinen. Päällimmäisenä on tunne, että kaikki menee hyvin ja ensi kesäksi meitä on kolme. Vihdoin.

18 kommenttia:

  1. Wau, tosi hienoa. Toivottavasti kaikki menee hyvin. Sinun kohdallasi piti paikkaansa, että ihmeet tapahtuvat silloin kun vähiten odottaa!

    VastaaPoista
  2. Wau, mulla meni ihan kylmät väreet! Kovasti onnea! Toivotaan nyt sitkeää tyyppiä matkaan.
    Eikös kaikki tuppaa tapahtumaan, kun vähiten odottaa ;)

    VastaaPoista
  3. Onneksi olkoon! Aivan mahtavia uutisia :)

    VastaaPoista
  4. Onnea valtavasti <3 toivottavasti kaikki sujui hyvin loppuunasti ! :)

    VastaaPoista
  5. Onnea ihmeestä! <3 Uskomaton juttu. :) Nyt vain tsemppiä jatkoon, kaikki menee varmasti vielä hyvin!

    VastaaPoista
  6. Tuhannesti onnea Ee <3 Ihania uutisia! Toivon sinulle kovasti luottamusta, iloa ja onnea jatkoon <3

    VastaaPoista
  7. Vau, mahtavaa! Ihmeitä tosiaan tapahtuu <3

    VastaaPoista
  8. Ihana uutinen ja PALJON onnea :) Tämä antaa toivoa myös muille. Alkoi kyyneleet valumaan luettuani tämän. Meillä yritystä 2 vuotta ja selittämätön lapsettomuus. Ensimmäinen inseminaatio n. kuukauden päästä, jos tässä kierrossa ei tapahdu ihmettä :)-S-

    VastaaPoista
  9. ONNEA ihan mielettömän paljon <3

    VastaaPoista
  10. Älyttömän paljon onnea! Upeita uutisia :)

    VastaaPoista
  11. Onnea tuhannesti plussasta! <3 Jään mielenkiinnolla lukemaan jatkokuulumisia, sillä viime keskiviikkona mäkin sain elämäni ekan plussan, ekan clomikierron päätteeksi :) Joten tuun sua viikon perässä. Eikun tsemppiä piinaaviin viikkoihin. Uskotaan kuitenkin että kaikki menee hyvin! :)
    -Alma

    VastaaPoista
  12. Voi kuinka ihanaa, sylin täydeltä onnea!!! <3

    VastaaPoista
  13. Voi, ompa ihana yllätys! Paljon onnea<3

    VastaaPoista
  14. Paljon onnea ja onnea myös odotukseen! <3 Nää tälläisset tarinat tuo uskoa itsellekkin että ehkä se vauva sieltä vielä joskus tulee! Voi miten ihana uutinen kyllä ja vieläpä 2 pitkää vuotta tuohon kului! :)

    VastaaPoista
  15. Ihan itku tuli sinun puolesta. Voi että! Tosi paljon onnea ja hyvää oloa raskauteesi!<3

    VastaaPoista