keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Täysiaikainen!

Niin se vaan täyttyi 37 viikkoa tätä raskautta ja se tuntuu niin uskomattomalta! 
Enää kolme viikkoa laskettuun aikaan. Neuvolassakin käydään jo viikon välein ja tänään viimeksi käytiin kuuntelemassa pienen sydämen jumputusta. Verenpaineet sun muut ovat kaikki mallillaan eli ei syytä huoleen.

Olen henkisesti varautunut, että synnytys voi käynnistyä hetkellä millä hyvänsä ja sairaalakassi on jo pakattuna odottamassa. Itse en olisi sen pakkaamista ehkä vielä kiirehtinytkään, mutta mies muistutti, että hyvä se olisi pakata. Mukana on nyt vähän vaihtovaatetta itselle, omat hygieniatarvikkeet, hiusharja, sisäkengät, huulirasvaa, kynsiviila, pähkinöitä, liivinsuojia ja imetysliivejä. Lähtiessä napataan mukaan vielä miehelle evästä ja sisäkengät, kamera ja laturit kameraan ja puhelimiin, lompakko ja neuvolakortti.

Mikään hoppu pienellä ei ulos tunnu olevan eikä ihan vielä tarvitsekaan. Neuvolan terveydenhoitaja on todennut, että vaikka sf-mitta kulkee hyvin käyrän mukaisesti, tuntuu vauva käteen vielä aika sirolta. Pieni voisi siis vielä pari viikkoa kerätä voimia. Oma olotilanikin on vielä siedettävä, joten parisen viikkoa vauva voisi vielä masussa viihtyä. Toki tämä loppuraskaus alkaa näyttää jo nurjempaakin puolta, iltaisin ja öisin lonkkia ja jalkoja särkee eikä yhtäjaksoinen käveleminen enää suju ilman kipuja. Myös kipeämpiä supistuksia tulee välillä ja etenkin jos erehtyy kyykistelemään, kumartelemaan tai muuten fyysisesti ponnistelemaan. Kokonaisuudessaan minun on kuitenkin hyvä olla, kun saan olla rauhassa kotona ja puuhailla juttuja omaan tahtiin. Huomenna ja ylihuomenna minulla olisi vielä opiskelupäivät edessä ja aion mennä ainakin kokeilemaan, kuinka pitkään jaksan siellä istua. Koska toukokuussa jää rästiin koulupäiviä jokatapauksessa, haluaisin koittaa nyt välttää turhaa poissaoloa. Mitään painetta en ole kuitenkaan tästä ottanut eli menen ja olen siellä jos jaksan.

Hankintojen suhteen kaikki on valmista, haettiin vielä viimeiset pikkutavarat kuten vaipat ja liivinsuojat kaupasta. Lisäksi meidän sitteri saapui, alla kuva, miltä se näyttää. Sitteri on hankittu Bestoresta.


Levo-babysitteri, design Charlie Crane.

Olen iloinen, että olen saanut hoidettua kotia ja siivottua ahkerasti. Myös kaikki vauvan vaatteet ja peitot ja lakanat on pestynä ja silitettynä. Täällä ollaan valmiina pienokaisen tuloon.


Pentikin pikku sammakkokin jo odottaa: tervetuloa vauva!

[37+1]

4 kommenttia:

  1. Kovasti tsemppiä loppurutistukseen :) todella kaunis sitteri! Mitä muuten opiskelet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Opiskelen tradenomin ylempää korkeakoulututkintoa työn ohessa.

      Poista
  2. Onnea täysiaikaisuudesta! Voimaa loppuraskauteen, oli sitä sitten edessä vähän tai vähän enemmän <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivotaan, ettei ihan hurjan pitkälle veny...

      Poista