keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Viikot vierivät

38 viikkoa tätä raskautta takana. Kaverilla ei tunnu olevan mitään kiirettä ulos eikä se tässä vaiheessa niin kovin vielä haittaakaan. Tulkoon kun on siihen valmis. Olo on vielä suhteellisen hyvä, mitä nyt nukkumisen kanssa on vähän niin ja näin. Lonkkia vihloo öisin ja vessareissujen päälle supistaa aika napakasti. Kohtuullisia yöunia olen kuitenkin saanut nukuttua ja pienillä päiväunilla kerännyt vähän lisävoimia. Päiväunien nukkumista tosin haittaa hieman juuri alkanut kattoremonttia, mutta toivotaan nyt hartaasti, että se saadaan valmiiksi ennen vauvan tuloa.

Saatiin eilen oma auto takaisin korjaamolta ja nyt on kaukalon telakkakin paikoillaan. Vähän jo ehdin murehtia että mitä jos lähtö tulee juuri silloin, kun meillä ei ole autoa. Onneksi tämä pelko oli aiheeton. Kaukaloon olen laittanut valmiiksi välikausihaalarin ja peiton. Uskon, että pieni pärjää niiden avulla kotiin. Hoitolaukkuun on pakattu kotiutumisvaatteita, pipoja, sukkia, minulle liivinsuojia sun muuta tarpeellista. Itselleni on sitten oma sairaalakassi, jossa on vaihtovaatetta, sisäkengät, imetysliivejä, vähän evästä ym. Meillä on onneksi sairaalaan vain vajaa 20km matka, joten mies pääsee kyllä hakemaan jos jotain puuttuu.

Synnytys ei edelleenkään kummittelee erityisemmin mielessä. Iltaisin saatan hetken ajatella nukkumaan mennessä että onkohan tämä viimeinen yö, jonka saan nukkua normaalisti. Vielä yksikään yö ei suurempia yllätyksiä ole tuonut tullessaan.

Viimeinen satsi vauvan vaatteita tuli eilen pestyä ja silitettyä. Nyt vaatteet on järjestelty lipastoon valmiiksi. Eilen sain vielä tädiltäni muutamat vauvalakanat, ne pyörivät nyt koneessa. Kotona siis kaikki on valmista. Olen leiponut jonkin verran pakkaseen, jotta vauvaa ihastelemaan tuleville vieraille olisi jotakin tarjottavaa. Tänään voisin vielä tehdä korvapuusteja, ne kun on joku mennyt pakkasesta pistelemään jo parempiin suihin. Olenpa pakkaseen tehnyt hätävaraksi vähän makaronilaatikkoakin ja löytyy sieltä muutamia valmisaterioitakin ensi päivien varalle. Miehen toiveesta myös nuudelivarastot on täydennetty.

Tuntuu, että olen ollut viime päivät huomattavasti energisempi kuin vaikkapa viime viikolla. Aurinkoinen ilma voi toki vaikuttaa asiaan. Kävely on ollut aika tuskallista jo jonkin aikaa mutta eilen yllätin itseni kävelemällä vanhojen opiskelijakavereiden mammatapaamiseen muutaman kilometrin päähän. Selvisin hengissä myös kotiin joten ajattelin reippailla tänään iltapäivällä neuvolaan jonne matkaa tulee myös muutama kilometri.

[38+1]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti