maanantai 18. maaliskuuta 2013

Kierto kuin kello

Uskomatonta. Jo kolmannet pillereiden lopettamisen jälkeen ilmaantuneet luomumenkat tulivat taas täysin kellontarkasti. Kierto on ollut tarkalleen 31 päivää joka kierroksella. Olen hämmentynyt. Olenko jotenkin outo? Seuraan muutamiakin blogeja ja keskustelupalstoja, joissa kaikissa on ennemminkin sääntö kuin poikkeus epäsäännöllinen kierto tai ainakin muutamien päivien erot kuukausien välillä. No, pyrin silti nyt näkemään tämän positiivisena asiana.

Minulla on iPhonessa sovellus nimeltä iPeriod. Siihen merkataan kuukautiset ja sovellus laskee kierron pituuden ja ennustaa seuraavat menkat sekä hedelmälliset päivät. Tai oikeastaan hedelmällisen viikon (green week) joka loppuu oletettuun ovulaatiopäivään 14 pvää ennen seuraavia menkkoja. Viimeisimmällä vihreällä viikolla oli kova yritys ainakin päällä ja voi kun niin kovin taas harmitti, että mönkään meni. Yritän parhaani mukaan pysyä rauhallisena ja antaa ajan rauhassa kulua, voihan siinä vuosikin kevyesti vierähtää, ennen kuin tärppää. Ainakin ovulaation ennustaminen on luultavimmin helppoa, sillä kierto on niin täsmällinen.

Jostain syystä olen muuttunut aivan kamalan malttamattomaksi. Lähipiirissä lisäännytään nyt oikein urakalla ja tottakai minun pitäisi nyt tulla raskaaksi HETI HETI HETI! Kun yrittäminen aloitettiin, oikein ääneen miehen kanssa pohdittiin, että eihän tässä ole mikään hätä ja kiire ja annetaan nyt lapselle mahdollisuus tulla sitten kun on tullakseen. Mutta en jaksa odottaa, jos se sitten kun on vasta joskus vuoden päästä. Huoh.

Yritän pitää itseni kiireisenä muilla tohinoilla. Häähommat sopivat tähän tarkoitukseen hyvin. Vaikka häät ovat kovin pienet, enkä juuri ole suunnittelulla itseäni rasittanut, on aina jotakin kivaa pientä pohdittavaa ja näprättävää. Viimeisin päähänpistoni oli kenkien tilaaminen netistä aivan hetken mielijohteesta. Uskaltauduin muutaman kympin laittamaan likoon ja tilaamaan kengät täältä (www.jjshouse.com) vaikka luinkin monia erinäisiä tarinoita keskustelupalstoilta. Tappio ei taloudellisesti ole järin suuri, vaikka paketista paljastuisi mitä. Pakko oli vaan jotakin tilata, sillä aloin jo tulla hulluksi kaikilla netin kenkäsivuilla pyörittyäni. Puku ei ole myöskään vielä saapunut. Tilauksesta on jo tovi ja lähipäivinä voisikin olla mahdollisuus päästä pukua livenä sovittelemaan. Jännittävää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti