keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Maaginen vuosi, mutta miksi?

Olen jo jonkin aikaa pohtinut sitä, miksi lapsen yrittäminen menee niin helposti ja nopeasti suorittamiseksi ja analysoinniksi. Lapsen pitäisi olla lahja eikä mikään matemaattisen yhtälön ja onnistuneen suoritteen tulos. Mielestäni liikaa painotetaan sitä kuuluisaa vuoden aikajaksoa, jolloin "normaalin" ihmisen pitäisi tulla raskaaksi. Kuka meistä oikeasti on normaali? Niin paljon on tapauksia, joissa otsaan lyödään selittämättömän lapsettomuuden leima, vaikka mitään ei ole vialla. Mielestäni se on kovin väärin.

Olen myös kokenut, että 30-vuoden ikään on vedetty selkeä viiva; jos olet sen alle, voit tulla helposti raskaaksi ja jos olet sen yli, raskautuminen vaikeutuu selvästi. Mistä ihmeestä se elimistö tietää juuri siinä syntymäpäivän kohdalla laskea hedelmällisyyttä? Ymmärrän toki, että nainen on nuorena hedelmällisimmillään ja siksipä varmasti parikymppisillä on niin sanottuja vahikoraskauksiakin enemmän. Mietin vain, että mihin lokeroon oikeasti kuuluu 27-vuotias? Olen lähempänä kolmeakymmentä kuin kahtakymmentä ja taatusti hedelmällisyyteni on jo kääntynyt laskuun. Esimerkiksi 22-vuotiaalla on varmasti varsin todennäköistä tulla vuoden sisällä raskaaksi, mutta 27-vuotiaalla aikaa voi mennä helposti enemmän. Mielestäni lapsettomuusleimaa ei tietyn ikäisille saisi lätkäistä liian nopeasti. Lapsettomuusdiagnoosi aiheuttaa monissa tapauksissa varmasti vain ihan turhaa stressiä ihan liian aikaisin.

Mies oli jutellut lääkärissä vauvahankkeestamme ja lääkäri oli todennut että missään tapauksessa ei saa laskea otollisia päiviä tai muutenkaan suorittaa kello kaulassa. Hänen mukaansa ovulaation metsästäminen ja otollisten päivien laskeminen voi jopa haitata naisen hormonitoimintaa. Tästä viisastuneena olemme päättäneet ainakin kesän ajan mennä sillä ajatuksella että tulee jos on tullakseen. Unohdetaan siis toistaiseksi ovistestailut ja kalenterin vahtaaminen. Olen käyttänyt iPeriod-appsia iPhonella ja sehän huutelee otollisista päivistä eli niin sanotusta vihreästä viikosta. Koska sovellus on niin kätevä kierron pituuden ja menkkojen merkitsemiseen että en halua siitä luopua, pitää varmaan opiskella mistä sen saa lopettamaan huomauttelut lähestyvistä otollisista päivistä.

Olen jostain syystä ollut täynnä positiivista energiaa lähiaikoina. Lähestyvät häät saavat minut kovin hyvälle tuulelle ja varsinkin nyt, kun järjestelyt tuntuvat olevan hyvällä mallilla. Ihokin alkaa olla selkeästi paremmassa kunnossa. Olen tarkastellut ihonhoitorutiinejani uusiksi mutta uskon ultraäänipuhdistuksen auttaneen kumminkin merkittävästi. Nyt pidän peukkuja että tulos säilyy häihin saakka.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! Monihan sanookin, että sitten kun lopettaa "yrittämisen", kaikki sujuukin paremmin. Pitäähän mielessä olla muutakin kuin päivämäärät ym. Turha stressi vain vaikeuttaa asioita. Toivottavasti onnistutte pian ja tuskin siitä haittaa on, jos sattuukin oviksen tunnistamaan tai kalenteri siitä muistuttelee..kunhan ei tuijota sitä liikaa :)

    VastaaPoista