tiistai 10. syyskuuta 2013

Tahatonta ennakointia

Viikonloppuna oli hurjasti menoa ja meininkiä ja toki myös älyttömän kivaa. Onnistuin olemaan autuaan ajattelematta lapsettomuutta ja muita murheita, ainakin lähes koko viikonlopun. Perjantaina olin juhlissa, joissa tapasin pitkästä aikaa paljon vanhoja tuttuja. Uusia vauvamasujakin oli, luonnollisesti. Illan paras hetki oli, kun toinen jo lapsia saanut kaveri kysyi toiselta naimisissa olevalta mutta lapsettomalta, että jokos teille on tulossa perheenlisäystä, niin tämä lapseton tokaisi siihen nasevasti, että ei niitä lapsia kuule kaikille niin vain tule kuin Manulle illallinen. Kysyjä luonnollisesti meni aika vaikeaksi ja minä siinä vieressä myhäilin ja ajattelin että olipa hyvin sanottu. Minultahan ei tätä kysymystä sen jälkeen edes kysytty ja sekös vasta oli helpotus.

Miehen kanssa on juteltu tästä, että mitä fiksua pitäisi vastata näihin vauvauteluihin. Viimeksi eräs kaveri uteli että koskas teille tulee lapsi ja siihen vastasin, että sellaista päivämäärää ei pysty kukaan sanomaan. Siitä jälkikäteen mies sanoi, että se oli hyvin vastattu. Pyrin kuitenkin aina vastaamaan lyhyesti ja jämäkästi, jotta vastaus ei jätä tulkinnanvaraa ja että se myös mielellään tyrehdyttää kaikkien lisäkysymysten tulvan. Harjoitus tekee mestarin, ainakin tässä asiassa.

Asiasta toiseen. Joka aamu seison silmät ristissä vaatehuoneessa ja pohdin, mitä laittaisin päälleni töihin. Vaatteita minulla on kyllä varsin paljon, mutta huomasin tässä että niistä varsin suuri osa on enemmän tai vähemmän löysiä tai muuten vain kaapumaisia. Joka aamu mielessäni ovat samat ajatukset: ei kai tästä nyt vain kukaan luule, että tämä on raskausvaate, näytänkö epäilyttävän isomahaiselta, kiinnittääkö tämä huomion väärään paikkaan? Olen onnistunut haalimaan ihan aidosti vahingossa hirmu läjän vauvamahalle sopivia vaatteita. Ja minkä ihmeen takia? Ei hajuakaan. Jos, siis JOS joskus sellainen vauvamaha sattuisi kasvamaan, ei vaatteista ainakaan tulisi mitään ongelmaa. Tosi kätevää.

Jos tahatonta löysien vaatteiden omistamista ei lasketa, mitään muuta vauvajuttua ei meidän kotitalouteen ole hankittuna. Eikä hankita. Jostain syystä minulla on sellainen tunne, että jos menen nyt ostamaan yhdenkin tutin tai potkarin tai minkä vaan, niin sitten meille ei ainakaan koskaan tule lasta. Oikein taistelemalla joudun kävelemään nopeutetuin askelin ohi tavaratalojen vauvaosastoista. Onneksi sentään muutamille läheisille olen saanut jotain pientä hankkia. En vain tähän hätään keksi mitään ihanampaa maailmassa, kuin pienen pienet tossut ja nutut ja kaikki. Huoh. Ehkä vielä joskus.

Shoes

6 kommenttia:

  1. Itellä ihan samanlainen ongelma!! Siis missä ihmeessä mun kaikki tiukat ja vähemmän mammamaiset vaatteet on? Itestä kans tuntuu, että jos laittaa jonkun löysän paidan, niin kaikki heti varmasti ajattelee, että oon raskaana, vaikka niin ei todellisuudessa varmasti ole! Tää on tätä omaa kuvitelmaa vaan, että kaikilla pyöris muka samoissa aiheissa ajatukset, ku itellä :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamalinta on, kun vatsaa turvottaa ja sitten peilailen itseäni ja mietin, miltä missäkin paidassa vauvamaha näyttäisi. Ihan naurettavaa. Ihan kun oikeasti ihmisiä kiinnostaisi, millaisia vaatteita minulla on päällä :D

      Poista
  2. Minunkin mielestäni tuo vastaus "päivämäärää ei kukaan pysty sanomaan" on aikas tyylikäs - saanko napata tuon korvan taakse kyselyiden varalle? :)

    Samoja ajatuksia myös tuon vaateasian kanssa. Minä olen aika uskaliaasti käyttänyt kaapumaisia yläosia - siinähän työkavereille mietittävää... :D Tuumin myös, että JOS... ei vaan KUN jonakin päivänä kaapuvaatteelle on tarvetta (optimismi, heh), niin enpä ainakaan yhtäkkiä sitten siirry näihin piilotteluvaatteisiin.

    Enpä olisi kyllä jokunen vuosi sitten uskonut, mitä kaikkea omituista mietittävää tämä vaille kolmekymppisyys on tuonut mukanaan!

    -M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai saa napata, ajattelin jopa, että voisi kerätä listan hyvistä vastauksista vauvauteluihin ihan kaikille hyödynnettäväksi. Hyviä lausahduksia siis vain tännepäin niin laitetaan jakoon.

      Ehkä se on muodin suuntausten vika, että vaatekaappi on mallia mamma jo valmiiksi :D

      Poista
  3. Tyhmää ehkä, mutta itse tapaan todeta, että kuka on sanonut, että minä tahdon lapsia. Toinen klassinen on se, mikä kiire valmiissa maailmassa. Yksi erityisestinaseva vanhempien ihmisten keskuudessa on, että milloinkas ajattelit kuolla? Anteeksi musta huumori :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämähän on myös hyviä. Kiitokset :) Ja musta huumori toimii mielestäni aina.

      Poista