keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Neuvolapäivä

Tänään oli neuvolakäynti ja samalla lääkärintarkastus. Tuntuu että ihan vasta äskettäin kävin neuvolassa mutta aikaa oli mennyt edellisestä käynnistä yli kuukausi! Mihin tämä aika oikein menee?

Ensin käytiin terkkarin kanssa normaalit jutut kuten virtsanäyte ja verenpaine. Kaikki oli kunnossa. Hemoglobiinia ei edes mitattu koska arvo oli viimeksi niin hyvä että sillä on varaa laskea vaikka reilumminkin. Painoa oli tullut kuukaudessa 1,4 kg. Kääk! No, vielä ollaan ihan normaalipainoissa että ei syytä huolestua. Itselläni on ainakin tunne, että tuo massa on vatsan turvotuksessa ja loput rinnoissa, jotka ovat paisuneet jo aika paljon. Samalla ovat ilmestyneet ensimmäiset kunnon raskausarvet, joita on nyt tasaisesti molemmissa rinnoissa. Hain totaalisen järkytyksen vallassa apteekista Bio-Oilia ja sitä nyt laitan joka ilta. Sitä sitten masuunkin, koska arpia on odotettavissa laajemminkin. Melkoinen pettymys, sillä en ole ollut koskaan herkkä arville.

Takaisin aamuun. Lääkäri oli virolainen ja aluksi vähän jännitti, että mitähän mahtaa olla edessä. Hän oli huippunopea ja tehokas, muttei silti kovakourainen. Parissa minuutissa oli kohdunsuu tarkastettu ja kohdun paikka paineltu. Sitten etsittiin sydänäänet ja hyvin saatiin kuuluviin. Lääkäri ei turhia jutellut mutta yllätti kysymällä, että katsotaanko vielä ultralla. Tottakai halusin katsoa ja siellä se kaveri käsillä hieroi naamaansa ja samalla potkutteli villisti jaloilla. Tuppisuu lääkärikin totesi että onpa hän reipas. Ihan tuli ylpeä olo äidille, kun niin reipas on meidän pieni <3

Seuraavan kerran on terkkarin käynti joulukuun alussa ja siitä parin viikon päästä rakenneultra. Alkuvuodesta sitten on vuorossa sokerirasituskoe. Nyt sitten jatketaan odottamista. Ja odotellaan myös turvotusmahan muuttumista oikeaksi vauvamahaksi.

[13+1]

2 kommenttia:

  1. Älä huoli painoa! Mulla tuli 12+0 mennessä jo 4,5kg vaikka oksentelin koko alkuraskauden. Järkyttävää :D taitaa onneksi tasoittua kun nyt 14+6 ei ole tuohon tullut lisää... Ihanaa odotusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vauvakirjasesta luin, että painosta iso osa on lapsivettä, lisääntynyttä verta, istukka jne. Että niiden piikkiin :)

      Poista