tiistai 7. lokakuuta 2014

Raskauden "hehku"

Aiemmin kirjoittelin totuutta raskausoireista. Nyt olisi vuorossa totuus paljon puhutusta raskauden hehkusta. Siitä mistä puhutaan naistenlehdissä. Sinähän ihan hehkut, sanotaan. Nainen on raskaana hehkeimmillään ja niin edelleen. Minttu hehkuu raskauden onnea. Hiukset kiiltävät, iho on kuulas ja kaikkea muuta ihanaa. Todellakin.

Tässä totuus raskauden hehkusta:

1. Iho on kuulas ja kaunis
Ei muuten ole. Hormonaalisen ehkäisyn jäätyä pois parkkeerasivat finnit tiukasti ohimoille ja otsaan kerran kuussa suunnilleen. Ajattelin, että se on pahinta mitä aikuisiällä voi tapahtua. Raskauden rinnalla se ei kuitenkaan ollut yhtään mitään. Nyt tasaisesti koko matkalla leuasta otsaan on kipeitä, isoja ja syviä finnejä. Useampi niistä muuttuu päivän mittaan valkopäisiksi mätäpaiseiksi. Kun yksi finni noin viikossa paranee on tilalle tullut sinä aikana viisi uutta. Edes pahimpina teinivuosinani ihoni ei ollut näin kamalan näköinen.

2. Hiukset ovat hyvinvoivat ja kiiltävät
Puoliksi totta. Nimittäin kyllähän siitä tulee kiva kiilto kun ylirasvoittuva tukka on iltapäivään mennessä kuin kyljyksellä kammattu. On sitten niin nättiä että. Tuuheuden sijaan rasva liiskaa tukan pitkin päätä. Mutta onhan wetlook muotia? Onhan?

3. Olo on hehkeä
No mikä ettei. Housut puristavat, maha vaivaa, närästää ja väsyttää. Kun vielä tukka ja naama ovat niin nättinä, miksikös ei olokin olisi hehkeämpi kuin koskaan.

4. Olemus on onnellinen
Hetkellisesti ehkä. Sitten aivastat ja vahingossa samalla lirautat vähän housuun. Jopa on onnellinen olo.

Älkööt kukaan taaskaan pahoittakot mieltänsä näistä lausunnoistani. Kyllä joku kait hehkuukin. Ehkä.

[10+0]

6 kommenttia:

  1. :) Olo on ihan samanlainen! Mutta ainakin esikoisesta se sitten oikeasti kääntyi jossain vaiheessa raskauden hehkuksi, usko pois :)

    VastaaPoista
  2. Hauskasti kirjoitettu, vaikka tunne ei varmasti ole hauska!

    Muistan samat tunteet A-murua odottaessani! ;) Kyllä se siitä alkaa helpottamaan, kun raskaus etenee. Itselläni puolenvälin kohdalla vahvistui kynnet hurjasti. Yleensä ne lohkeaa pienestä kolauksesta. Lisäksi hiukset paksuuntui ja iho voi hyvin. Alkuraskaudesta finnin tyyppisiä näppyjä tuli myös selkään ja kaulalle mutta lopulta nekin hävisivät kokonaan.

    Tsemppiä raskauteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoa riittää, että kyllä tämä tästä helpottaa. Joskus ainakin.
      Kiitos :)

      Poista
  3. Hih! Mäkään en kyllä tuntenut mitään hehkua alkuraskaudesta (johtunee myös siitä, etten tiennyt olevani raskaana ennen 12. viikkoa..). Mutta nyt kun puoliväli on ylitetty, niin olo on varsin loistava! Eiköhän se hehku sieltä tule sinullekin! :)

    PS. ei tuo Minttu minun mielestäni niin hehkuvalta noissa kuvissa näytä.. Tosi tuima ja tympeän näköinen ilme joka kuvassa, ja ammattimeikillä saatu ihokin kauniin kuulaan näköiseksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja Mintulla on varmasti varaa käydä kosmetologilla vaikka joka päivä :D

      Poista