tiistai 30. heinäkuuta 2013

PMS or not?

Viime kierrossa oli aivan järjettömät PMS-oireet. Rinnat olivat tosi kipeät, olo oli huono, heikotti ja oksetti. Eilen alkoi taas menkkoja edeltävä tiputtelu, jota tulee 2-5 päivää ennen vuodon alkamista ja nyt on siis kp26. Nyt ei ole mitään tavanomaisia oireita. Kummallista kylki- ja selkäkipua on, mutta en usko sen johtuvan kierron loppumisesta vaan jostakin ihan muusta. Kierrot ovat olleet pituudeltaan hyvin vaihtelevia ja oireiltaan täysin erilaisia. Olen pohtinut, voiko syynä olla se, että toinen munasarja toimii kunnolla ja toinen ei? Mietin myös, milloin menkkoja edeltävä tiputteluvuoto on vielä normaalia ja milloin ei? Ainakin se on todella raivostuttavaa, että tiputtelu ja kuukautiset kestävät pahimmillaan yhteensä 10-14 päivää ja siitä seuraavan tiputtelun alkuun ei olekaan enää kuin pari viikkoa eli enemmän tai vähemmän vuodan aika ison osan kuukaudesta. Tähän tahtiin on ollut muutenkin tosi vaikeaa tottua, sillä e-pillereitä söin aina monta kuukautta putkeen ja menkkojen annoin tulla maksimissaan 3kk välein. Nyt tuntuu että mieskin jo tuskastelee että joko ne menkat taas alkoivat.

Eilen taas kiivasteltiin kotona raskautumisaiheesta. Surin taas tavalliseen tapaani tiputtelun ja lievien menkkakipujen alkamista kun mies hermostui ainaiseen valittamiseeni. Yritin itkua tihrustaen selittää, että miksi minua harmittaa ja että tarvitsen tukea ja lohdutusta. Kuulemma murehdin ihan turhaan ja pitää lakata ajattelemasta koko asiaa. Joku sukulaisperhekin oli kuulemma 7 vuotta yrittänyt toista lastaan. Nämähän asiat juuri halusinkin kuulla. Tuli tosi paha mieli. Tiedänpä nyt että tuntui sitten kuinka pahalta tahansa niin tilitän jatkossa vain ja ainoastaan täällä, en missään nimessä ääneen kotona. Jäin yksin nielemään itkuani sohvalle kun meillä hoidossa oleva koira istui eteeni ja laski hiljaa päänsä syliini. Ihan kuin se olisi yrittänyt kertoa että älä sure, minä välitän ja ymmärrän. Ihana. 

3 kommenttia:

  1. Miehet. Ne ei vaan ymmärrä! Kovasti tsemppiä nyt! Mulla on myös välillä näitä kriisipäiviä kun tekis vaan mieli itkeä... Ja miehen on vaikea ymmärtää et miks niitä samoja asioita täytyy vatvoa, kun ei ne siitä miksikään itkemällä muutu. Mut minkäs teet kun asiat painaa mieltä? Voisikohan ton tiputtelun vuoksi käydä gynekologilla ja yrittää vaikka vauhdittaa hommaa jotenkin? Ei kuitenkaan ihan normaalilta kuulosta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peukkuja myös sinne ja tsemppiä kuntoiluprojektiin! Varasin ajan papaan heti loman jälkeen ja menen sitten gynelle kun saan ne vastaukset, saan samalla hänen kanssaan jutella jos niissä on jotain, taas. Katsotaan jos asioille voisi tehdä jotain. Olen ymmärtänyt, että tiputtelun voisi saada kuriin esim. Teroluteilla. Ja tiputtelu voi olla merkki hormonitoiminnan häiriöstä. Ansiokkaalla Googlen käytöllä voi diagnosoida kätevästi itselleen jo valmiiksi kaikki vaivat ja viat... :D

      Poista
    2. Google tosiaan tietää kaiken :D Mistä sitä tietää jos jostain hormonitoiminnan häiriöstä onkin kyse ja esim. terojen jälkeen sitten tärppäisikin kun tiputtelu saadaan hallintaan! Toivotaan parasta :) Ja toivottavasti pääset gynekologille, joka on oikeasti kiinnostunut vaivoistasi ja ryhtyy toimeen!

      Itse kyllä pyhästi lupaan nyt jättää googlen rauhaan! Seuraavat kolme viikkoa on omistettu vain ja ainoastaan urheilulle. Luulen, että naistenpolin jälkeen sitten googletus jatkuu kun saan vähän kuulla mielipiteitä. Toisaalta ihan kiva, että jo näin aikaisessa vaiheessa pääsee tutkimuksiin, vaikka se leikkaus varmaan välttämätön onkin... Mutta jos se loppupeleissä plussaan johtaa niin kaikki kestetään!

      Poista